Du behöver
- 4 st laxfilé portionsbitar à 125 g
- 100 g smör mjukt
- 1 st gul lök finhackad
- 2 st vitlöksklyftor pressade
- 0.75 dl persilja finhackad
- 1 msk citronsaft
- 1 st äggula
- 1.5 dl bröd finrivet vitt
- salt och vitpeppar
Vinsås
4 dl vitt vin
2 st fiskbuljong tärningar
6 dl crème fraîche
1 st kajennpeppar knivsudd
Gör så här
1
Sätt ugnen på 225 grader. Blanda smör, lök, vitlök, persilja, citronsaft, äggula och bröd i en skål. Salta och peppra.
2
Torka av fisken med hushållspapper och lägg den i en ugnsfast form. Lägg brödblandningen på fisken och gratinera mitt i ugnen i cirka 10 minuter eller tills fisken nätt och jämnt är genomstekt.
3
Koka vin och fiskbuljong tills det återstår cirka 2 1/2 dl. Blanda då i creme fraiche och kajennpeppar och låt koka i ytterligare 5 minuter.
4
Servera fisk och sås med pressad potatis till.