Du behöver

  • 4 prt tagliatelle
  • 1 st rödlök skalad
  • 1 st vitlök skalad
  • 1 msk smör
  • 1 dl vitt vin
  • 3 dl grädde
  • salt nymalen svartpeppar
  • 140 g babyspenat
  • 2 dl valnötter
  • parmesanost färskriven

Gör så här

1
Koka pastan enligt anvisning på förpackningen, spara en deciliter av kokvattnet.

2
Dela och skiva rödlöken, fräs den och vitlök mjuka i smöret i en stor stekpanna utan att de tar färg. Tillsätt vinet och koka ner till hälften. Häll i grädden och låt puttra några minuter. Smaka av med salt och peppar. När pastan är klar vänd ner den och spenaten i stekpannan. Späd med kokvattnet om såsen känns för tjock.

3
Lägg upp på tallrikar, toppa med valnötter och parmesanost.


Kommentar:
Veckans vego!
Näringsvärde: Kcal 728, fett 48 g, kolhydrater 55 g, fibrer 6 g