Du behöver

  • 1.25 dl vatten
  • 1.25 dl mjölk
  • 110 g smör
  • 3 krm salt
  • 1 tsk strösocker
  • 2 3/4 dl vetemjöl (160 g)
  • 4 st ägg medelstora

Fyllning

2 dl smetana
1 dl gruyère

Gör så här

1
Koka upp vatten, mjölk, smör, salt och socker i en kastrull. Ta av från värmen och blanda ner mjölet med hjälp av en träslev.

2
Sätt kastrullen på värmen igen och rör mjölet så det bildar en fast deg.

3
Dra av kastrullen från värmen och låt svalna i 2 minuter. Tillsätt äggen under omrörning.

4
Lägg över smeten i spritspåse och låt vila i kylskåp i minst 1 timme.

5
Sätt ugnen på 200 grader.

6
Spritsa ut små bollar av

7
smeten och baka i 10–12 minuter i mitten av ugnen.

8
Ta ut och låt vila på plåten.

9
Blanda ihop osten och smetanan. Häll över i en spritspåse med spetsigt munstycke, stick in i bollarna underifrån och fyll varje gougère med ostsmet.