Du behöver
- 1.25 dl vatten
- 1.25 dl mjölk
- 110 g smör
- 3 krm salt
- 1 tsk strösocker
- 2 3/4 dl vetemjöl (160 g)
- 4 st ägg medelstora
Fyllning
2 dl smetana
1 dl gruyère
Gör så här
1
Koka upp vatten, mjölk, smör, salt och socker i en kastrull. Ta av från värmen och blanda ner mjölet med hjälp av en träslev.
2
Sätt kastrullen på värmen igen och rör mjölet så det bildar en fast deg.
3
Dra av kastrullen från värmen och låt svalna i 2 minuter. Tillsätt äggen under omrörning.
4
Lägg över smeten i spritspåse och låt vila i kylskåp i minst 1 timme.
5
Sätt ugnen på 200 grader.
6
Spritsa ut små bollar av
7
smeten och baka i 10–12 minuter i mitten av ugnen.
8
Ta ut och låt vila på plåten.
9
Blanda ihop osten och smetanan. Häll över i en spritspåse med spetsigt munstycke, stick in i bollarna underifrån och fyll varje gougère med ostsmet.