Du behöver

Glaze:

2 msk olja neutral
1 st vitlöksklyfta pressad
3 msk marmelad valfri smak
3 msk kinesisk soja
1 tsk salt
2 krm anchochili malen
0.5 st röd chilifrukt finhackad
0.5 dl teriyakisås
3 msk honung
0.5 dl vatten
1 kg revebensspjäll tunna

Gör så här

1
Börja med glazen. Lägg alla ingredienserna i en kastrull och koka upp. Låt puttra i 5–10 minuter och låt sedan svalna.

2
Ansa revbenen och skär itu dem. Tag undan hälften av glazen och pensla resten på revbenen. Se till att det blir glaze på alla benen. Lägg dem i en stor ugnsform och stek i ugnen i 200 grader i minst 35 minuter. Vänd på revbensspjällen några gånger under stektiden och pensla eventuellt på mer glaze. Den sparade glazen kan penslas på vid servering. Om revbensspjällen ska värmas upp är det bra att pensla på mer vid uppvärmningen.