Du behöver

  • 1 st citron
  • 0.5 dl olivolja
  • 0.5 dl vatten
  • 2 tsk kycklingfond
  • 1 st vitlöksklyfta liten
  • 5 st sardellfiléer
  • 1 msk kapris
  • salt svartpeppar
  • 87.5 g färsk spenat
  • 1.5 dl matvete
  • 1.5 st squash
  • olja till stekning
  • laxfilé färska eller tinade i bitar
  • citron till servering

Gör så här

1
Tvätta citronen. Riv skalet tunt med zestjärn, pressa ur saften. (Stav)mixa olja, vatten, fond, vitlök, sardeller och kapris med 1 msk citronjuice till jämn dressing. Smaka av.

2
Skölj och skaka av spenaten, fördela på tallrikar. Strö på matvete. Skiva squashen halvcentimetertjockt på längden. Stek skivorna i olja på ganska hög värme ett par minuter på varje sida. Salta och peppra, dela skivorna och lägg upp på salladen.

3
Stek laxbitarna ett par minuter på varje sida i ganska varm panna. Salta, peppra och ös resterande citronjuice över medan du steker. Lägg upp på salladen, strö citronzest och kapris över och servera dressingen till.