Du behöver
- 1 st citron
- 0.5 dl olivolja
- 0.5 dl vatten
- 2 tsk kycklingfond
- 1 st vitlöksklyfta liten
- 5 st sardellfiléer
- 1 msk kapris
- salt svartpeppar
- 87.5 g färsk spenat
- 1.5 dl matvete
- 1.5 st squash
- olja till stekning
- laxfilé färska eller tinade i bitar
- citron till servering
Gör så här
1
Tvätta citronen. Riv skalet tunt med zestjärn, pressa ur saften. (Stav)mixa olja, vatten, fond, vitlök, sardeller och kapris med 1 msk citronjuice till jämn dressing. Smaka av.
2
Skölj och skaka av spenaten, fördela på tallrikar. Strö på matvete. Skiva squashen halvcentimetertjockt på längden. Stek skivorna i olja på ganska hög värme ett par minuter på varje sida. Salta och peppra, dela skivorna och lägg upp på salladen.
3
Stek laxbitarna ett par minuter på varje sida i ganska varm panna. Salta, peppra och ös resterande citronjuice över medan du steker. Lägg upp på salladen, strö citronzest och kapris över och servera dressingen till.