Du behöver

Rostad lök:

2 st gula lökar
1 msk vetemjöl
2 dl rapsolja

Crostini:

1 st baguette liten
smör till stekning

Kräm:

10 st renstek tunna skivor
2 dl färskost av philadelphiatyp
0.5 dl pepparrotsvisp
1 msk persilja finstrimlad
salt och peppar

Till garnering:

1 dl rödkål finstrimlad

Gör så här

1
Rostad lök: Skala, dela och skiva löken. Blanda lök och mjöl. Häll olja i en liten stekpanna och värm den på medelstark värme.

2
Lägg i 2–3 lökstrimlor, oljan är lagom varm när de börjar fräsa. Lägg i resten av löken och rosta i cirka 5 minuter, rör om 2–3 gånger under tiden. Ta upp löken med hålslev på dubbelvikt hushållspapper och låt kallna.

3
Crostini: Skär baguetten i 20 tunna skivor. Stek dem gyllengula i smör cirka minut på varje sida. Låt kallna.

4
Kräm: Finhacka rensteken. Blanda färskost och pepparrotsvisp i en skål. Blanda i renstek och persilja. Smaka av krämen med salt och peppar. Toppa crostinin med renstekskrämen och den rostade löken. Garnera med rödkålsstrimlor.