Du behöver

  • 1 dl sesamfrön
  • 1 dl solrosfrön
  • 1 dl pumpafrön
  • 0.5 dl linfrön krossade
  • 2 dl vetemjöl special (eller dinkel)
  • 0.5 tsk salt
  • 0.5 dl solrosolja
  • 2 dl vatten
  • 1.5 tsk flingsalt

Gör så här

1
Sätt ugnen på 150 grader, helst varmluft. Blanda alla ingredienser utom fling­salt till en jämn smet, låt stå och svälla 5 minuter. Pappra två bakplåtar.

2
Bred ut hälften av smeten jämnt på varje plåt, omkring 25 x 30 cm. Använd slickepott och undvik hål i smeten. Smula över flingsalt och grädda i ugnens mellersta respektive nedre del 50–60 minuter. Byt plats på plåtarna efter halva tiden.

3
Låt svalna oövertäckt och bryt försiktigt brödet till lagom bitar. Förvara i tät burk.


Kommentar:
Tips! För glutenfritt knäcke ersätt vetemjölet med bovetemjöl, samma volym.