Du behöver

  • 100 g smör
  • 2 st ägg
  • 2 dl socker
  • 1 dl vetemjöl
  • 0.5 dl kakao siktad
  • 1 tsk vaniljsocker
  • smör till formen
  • 2.5 dl vispgrädde
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 200 g mjölkchoklad Marabou

Gör så här

1
Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret, låt det svalna. Vispa ägg och socker pösigt.

2
Blanda mjöl, kakao och vaniljsocker. Rör ner mjölblandningen i äggsmeten. Tillsätt smöret och rör till en jämn smet. Häll i en smord bröad form med löstagbar botten. Grädda i cirka 25 minuter och låt sedan kallna. Låt formen sitta kvar på kakan.

3
Värm grädden till kokpunkten i en tjockbottnad kastrull. Ta den från värmen och tillsätt vaniljsocker och chokladen i

4
bitar. Rör tills chokladen smält och låt krämen svalna.

5
Häll krämen över den kalla kakan. Ställ in i kylen tills chokladkrämen stelnat, minst fyra timmar men gärna över natten.

6
Ta ut kakan ur kylen och lossa ur formen med hjälp av en kniv. Garnera gärna med färska bär.


Kommentar:
Så tycker Malin Ottosson på Icakurirens matredaktion: För den som älskar mjölkchoklad. Väldigt sött och syndigt gott. Var noga med att låta både kakan och krämen svalna ordentligt innan de ställs i kylskåp.