Du behöver

  • 1 st förgräddat pajskal se grundrecept

Fyllning:

800 g sötpotatis
2 st gula lökar
2 st lagerblad
0.5 dl grädde
2 st ägg
salt och peppar
2.5 st vitlöksklyftor
200 g bladspenat färsk

Topping:

150 g fetaost

Gör så här

1
Sätt ugnen på 200 grader.Skala sötpotatisen, skär den i mindre bitar och koka den mjuk tillsammans med klyftad lök och lagerblad i saltat vatten.

2
Häll av vattnet, ta bort lagerbladen och stöt sötpotatis och lök ordentligt med en potatisstöt. Tillsätt grädde och ägg och rör moset smidigt. Smaka av med salt och svartpeppar.

3
Hacka vitlöksklyftorna fint och hetta upp en stekpanna med olivolja på me- delvärme. Fräs vitlöken hastigt och lägg ner spenaten. Fräs spenaten mjuk under omrörning och smaka av med salt och svartpeppar.

4
Fördela sötpotatismoset över paj­botten, fördela spenaten över och toppa med hälften av fetaosten som du smulat grovt. Grädda i mitten av ugnen i cirka 30 minuter eller tills pajen börjar få fin färg. Toppa den nygräddade pajen med resterande fetaost och servera varm eller kall.