Du behöver

  • 1 stort blomkålshuvud (ca 600 g)
  • 1/2 citron, saften och det yttersta finrivna skalet
  • 2 msk olivolja
  • salt, svartpeppar
  • 200 g halloumi
  • olja till stekning
  • 20 cocktailtomater
  • 2 avokador
  • 1 påse, ca 100 g, rucola

Gör så här

1
Koka upp lättsaltat vatten i en stor kastrull.

2
Ansa och dela blomkålshuvudet i mindre buketter och pulsmixa det i matberedare till couscousstorlek. Häll ner blomkålscouscousen i det kokande vattnet och låt koka ett par minuter. Häll av i durkslag och skölj med kallt vatten. Pressa ur överflödig vätska och lägg över i en skål. Blanda med cit­ronsaft, citronskal och olivolja, smaka av med salt och peppar.

3
Skiva halloumin och stek den i olja i en het panna.

4
Skölj och klyfta tomaterna. Dela, kärna ur och skiva avokadon. Lägg upp allt på tallrikar tillsammans med rucolan. Smaka eventuellt av med mer citronsaft, olivolja, salt och peppar.