Du behöver

  • 100 g bacon
  • 300 g kycklinglever
  • 2 msk vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 purjolök
  • 1 röd paprika
  • olja att steka i
  • 2 1/2 dl vatten
  • 1 buljongtärning
  • hackad persilja
  • Tillbehör
  • kokt ris
  • lingonsylt

Gör så här

1
Strimla bacon, skär levern i små bitar och vänd i en blandning av vetemjöl, salt och paprikapulver. Skölj purjolöken väl och skiva den.

2
Bryn bacon i het panna. Flytta baconet till en kastrull och stek sedan levern i baconfettet och eventuellt lite olja. Tillsätt purjo och paprika i pannan och låt fräsa med i några minuter.

3
Blanda ned lever och grön-sakerna i grytan. Vispa ur stekpannan med vatten och buljongtärning som får puttra helt kort.

4
Häll buljongen i grytan och låt den puttra i cirka 10 minuter. Strö över persiljan.

5
Servera grytan med ris och en klick lingonsylt.