Du behöver

  • 4 portioner quinoa
  • 100 g mâchesallad eller annan småbladig sallad
  • 200 g fetaost, i bitar
  • 4 nektariner
  • SENAPS- OCH HONUNGSDRESSING:
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 tsk honung
  • 3 msk olivolja
  • salt
  • 1 tsk timjan, lite mer om den är färsk

Gör så här

1
1. Koka quinoan enligt anvisningarna på paketet. Har du buljong hemma kan du använda det.

2
2. Blanda den något avsvalnade quinoan med sallad och fetaost.

3
3. Skär nektarinerna i klyftor eller halvor. Grilla på grillen eller i grillpanna och lägg ovanpå salladen.

4
4. Blanda vinäger, senap och honung. Droppa ner oljan försiktigt medan du rör. Blanda i salt och timjan.


Kommentar:
Mâchesallad har en nötig smak och innehåller bland annat järn, B-vitamin och omega 3-fettsyor.

472 KCAL PER PORTION
16 g protein, 27 g fett, 41 g kolhydrater