Du behöver
- 4 portioner quinoa
- 100 g mâchesallad eller annan småbladig sallad
- 200 g fetaost, i bitar
- 4 nektariner
- SENAPS- OCH HONUNGSDRESSING:
- 1 msk vitvinsvinäger
- 1 msk dijonsenap
- 1 tsk honung
- 3 msk olivolja
- salt
- 1 tsk timjan, lite mer om den är färsk
Gör så här
1
1. Koka quinoan enligt anvisningarna på paketet. Har du buljong hemma kan du använda det.
2
2. Blanda den något avsvalnade quinoan med sallad och fetaost.
3
3. Skär nektarinerna i klyftor eller halvor. Grilla på grillen eller i grillpanna och lägg ovanpå salladen.
4
4. Blanda vinäger, senap och honung. Droppa ner oljan försiktigt medan du rör. Blanda i salt och timjan.
Mâchesallad har en nötig smak och innehåller bland annat järn, B-vitamin och omega 3-fettsyor.
472 KCAL PER PORTION
16 g protein, 27 g fett, 41 g kolhydrater