Du behöver

  • 2 st kycklingfiléer
  • salt
  • 1 msk olivolja
  • 4 prt pasta t ex spagetti, 300
  • 9 dl kantareller
  • 2.5 msk smör
  • 1 dl salladslök hackad och/eller gräslök
  • svartpeppar
  • 1.5 dl Parmesan färskriven

Gör så här

1
Krydda kycklingfiléerna med salt. Hetta upp oljan i en liten gryta. Lägg i filéerna och stek dem under lock 5 minuter på varje sida. Efterstek under lock cirka 10 minuter. Obs! Filéerna är färdiga vid cirka 70 graders innertemperatur, kontrollera med stektermometer. Låt vila cirka 10 minuter och skär i tunna skivor.

2
Koka under tiden pastan enligt anvisning på förpackningen och låt den rinna av i ett durkslag.

3
Fräs kantarellerna knapriga i smöret cirka 10 minuter. Salta, blanda i löken och pastan. Vänd ner kycklingskivorna. Peppra. Servera med riven parmesan.