Du behöver

  • smör till formen
  • 125 g smör rumsvarmt
  • 400 g mandelmassa
  • 3 st ägg
  • 1 st bittermandelarom droppe
  • 1.5 msk kardemummakärnor hela
  • 3 msk strösocker

Gör så här

1
Kakor: Sätt ugnen på 175 grader Smörj en muffinsplåt noggrant med smör. Arbeta in resten av smöret lite i taget i mandelmassan, antingen med händerna eller i en matberedare. Arbeta in ett ägg i taget och tillsätt bittermandelaromen. Blir det mer än en droppe gör det inget, men det är synd om bittermandelsmaken tar över.

2
Fördela smeten i formen men lämna minst 1 centimeter till kanten. Grädda i nedre delen av ugnen i 25–30 minuter.

3
Kardemummasocker: Förbered under tiden sockret genom att mortla eller mala kardemumman och blanda med sockret i en skål. Lossa kakorna från formen och doppa dem direkt i kardemummasockret. Låt svalna.