Du behöver

  • vatten salt
  • 4 st isterband
  • 1 st blomkålshuvud rejält
  • 2 msk smör
  • 4 msk vetemjöl
  • 8 dl gräddmjölk
  • 2 msk senap svensk
  • salt nymalen peppar
  • 0.5 tsk gula senapsfrön
  • 1 dl cornichonger små
  • 0.5 dl syltlök

Gör så här

1
Koka upp vatten med salt, 2 tsk per liter vatten, i stor gryta.

2
Snitta isterbanden och stek dem på knapp medelvärme utan tillsatt fett i stekpannan. Vänd emellanåt.

3
Ansa blomkålen, dela eventuellt huvudet i fyra kvartar. Koka i det saltade vattnet 8–15 minuter, till din egen favoritkonsistens. Kolla med tandpetare. Låt rinna av.

4
Smält smöret i plastbelagd kastrull, rör i mjölet

5
och späd med mjölken, koka upp under omrörning och sjud

6
sen 4 minuter på låg värme. Rör om hela tiden. Smaksätt

7
såsen med senap, salt och (vit)peppar. Rör i senapskornen strax före servering.

8
Trä gärna cornichoner och syltlök på tandpetare att servera till.