Du behöver

  • 1 st lime
  • 300 g rabarber
  • 1 dl strösocker
  • 1 msk vatten
  • 1 bitar kanelstång
  • 100 g färskost naturell
  • 2 msk gräddfil
  • 0.5 msk vaniljsocker
  • 2 st digestivekex

Gör så här

1
Tvätta limefrukten och riv skalet fint. Lägg skalet i en skål och plasta in. Dela limen och pressa ur saften i en kastrull. Ansa rabarbern och skär den i 2–3 cm långa bitar. Lägg i kastrullen tillsammans med socker, vatten och kanelstång.

2
Koka upp och låt sjuda försiktigt i cirka 10 minuter, eller tills rabarberbitarna är mjuka. Låt svalna och häll upp kompotten i fyra glas. Ställ i kylen till servering.

3
Blanda under tiden färskost, gräddfil och vaniljsocker. Spritsa eller skeda krämen över den kalla kompotten och toppa med grovt krossade digestivekex och den sparade limezesten.