Du behöver
- Ca 8 färska lasagneplattor
- Kronfågel kycklingfärs, 400 g
- Smör/olja Salt & peppar
- 2 hackade gula lökar
- Ca 3 dl tärnade blandade rotfrukter (morötter, palsternacka, kålrot, etc.)
- 1 pressad vitlöksklyfta
- Ca 500 g tomatkross
- 1 msk fond kalv, höns etc.
- 2 msk tomatpuré
- 4 dl mjölk
- 2 msk vetemjöl
- Ca 200 g riven ost.
- Oregano, timjan, basilika
Gör så här
1
Fräs lök och rotsaker och vitlök i smör eller olja. Krydda med salt och peppar. Tillsätt färsen och stek den smulig, rör ner tomatkross, fond, puré och låt det puttra samman i ett par minuter. Smaka av med salt, peppar och kryddor (bör vara smakrik).
2
Slå mjölken i en kastrull och vispa ner mjölet. Låt koka upp under omrörning, låt sjuda samman i ett par minuter. Dra kastrullen från värmen, krydda med salt o peppar och tillsätt halva mängden ost.
3
Varva kycklingfärssåsen, lasagneplattor och ostsåsen i en smord form. Strö resterande ost över och gratinera i 225° C i ca 25 min eller tills den har fått fin färg. Smaklig måltid !
Tillagningstid: Ca 30 min + ca 25 min i ugn