Du behöver

  • Ca 8 färska lasagneplattor
  • Kronfågel kycklingfärs, 400 g
  • Smör/olja Salt & peppar
  • 2 hackade gula lökar
  • Ca 3 dl tärnade blandade rotfrukter (morötter, palsternacka, kålrot, etc.)
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • Ca 500 g tomatkross
  • 1 msk fond kalv, höns etc.
  • 2 msk tomatpuré
  • 4 dl mjölk
  • 2 msk vetemjöl
  • Ca 200 g riven ost.
  • Oregano, timjan, basilika

Gör så här

1
Fräs lök och rotsaker och vitlök i smör eller olja. Krydda med salt och peppar. Tillsätt färsen och stek den smulig, rör ner tomatkross, fond, puré och låt det puttra samman i ett par minuter. Smaka av med salt, peppar och kryddor (bör vara smakrik).

2
Slå mjölken i en kastrull och vispa ner mjölet. Låt koka upp under omrörning, låt sjuda samman i ett par minuter. Dra kastrullen från värmen, krydda med salt o peppar och tillsätt halva mängden ost.

3
Varva kycklingfärssåsen, lasagneplattor och ostsåsen i en smord form. Strö resterande ost över och gratinera i 225° C i ca 25 min eller tills den har fått fin färg. Smaklig måltid !


Kommentar:
Tillagningstid: Ca 30 min + ca 25 min i ugn