Du behöver

  • 4 bitar laxfilé med skinn, à 150 g
  • salt
  • 1/2–1 st röd chilifrukt
  • 3 msk japansk soja
  • 1 msk sesamolja
  • 2 st lime saften
  • 1 msk flytande honung
  • 3 st avokado
  • 0.5 st gurka
  • 4 st salladslökar
  • olja till stekning
  • 65 g alfalfagroddar
  • 1 kruka koriander blad och stjälkar
  • 1 dl cashewnötter rostade

Gör så här

1
Torka av laxbitarna och salta dem.

2
Kärna ur och hacka chilin. Blanda den i en stor skål med soja, sesamolja, limesaft och honung.

3
Skala, kärna ur och skär avokadon i bitar, skala och dela gurkan på längden. Gröp ur kärnhuset med en sked och skiva gurkan. Strimla salladslöken. Vänd varsamt ner allt i dressingen.

4
Hetta upp en stekpanna och stek laxen i lite olja på hög

5
värme, skinnsidan först. Tiden beror på laxbitarnas tjocklek, men cirka 3 minuter per sida.

6
Vänd till sist ner groddar och koriander i salladen och servera den till laxen, toppad med cashewnötter.