Du behöver

  • 2 kg betor gärna olika färger
  • 4.5 cm pepparrot färsk
  • 3 dl socker
  • 4 dl ättiksprit 12 %
  • 5 dl vatten
  • 10 st svartpepparkorn
  • 15 st rosépepparkorn

Gör så här

1
Borsta betorna och koka dem mjuka. Det tar cirka 30 minuter, känn med en sticka, den ska gå att trycka in med lite motstånd.

2
Lägg dem i kallt vatten. Gnugga av skalet med fingrarna. Skär i bitar och lägg i ren burk. Skär pepparroten i mycket tunna skivor eller riv den grovt. Lägg ner med betorna.

3
Blanda socker, ättika och vatten. Låt koka upp. Lägg i peppar.

4
Häll lagen över betorna. Låt stå i minst ett dygn.

5
Förvaras kallt.


Kommentar:
Tips! Betorna passar till det mesta som är ugnsbakat eller grillat. Servera till ugnsbakad lax. Eller hacka dem och rör ut med lite majonnäs, gott till burgaren.