Du behöver

  • 600 g rödspättafilé eller sejfilé
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 st tomater
  • 150 g fetaost
  • 2.5 dl matlagningsgrädde
  • 1.5 dl mjölk
  • 2 msk vetemjöl
  • dill hackad
  • kokt potatis
  • grönsallad

Gör så här

1
Sätt ugnen på 225 grader. Lägg fisken i en ugnsform, salta och peppra.

2
Skiva tomaterna och lägg dem ovanpå fisken.

3
Smula över fetaosten. Vispa ihop grädde, mjölk och mjöl i en kastrull. Låt koka upp under omrörning och sjud i cirka 5 minuter.

4
Blanda i dill och smaka av med lite salt. Häll såsen över fisken.

5
Ställ in formen i ugnen i cirka 15 minuter tills fisken är färdig och gratängen fått fin färg.

6
Servera fiskgratängen med kokt potatis och en grönsallad.


Kommentar:
Detta är ett läsarrecept av Camilla Bodegren provlagat av Icakurirens matredaktion.

Så tycker Malin Ottosson, Icakurirens matredaktion, om receptet: Det här är verkligen ett busenkelt sätt att laga en god och mättande fiskrätt. Smulad fetaost ger bra sälta. Fisksorten kan varieras och tomatskivorna kan utökas eller bytas mot andra grönsaker.