Du behöver

  • 4 prt kamutvete matvete eller helkorn
  • 2 st citron det yttersta finrivna skalet
  • 4 msk citronsaft nypressad
  • 1 msk honung
  • 0.5 st vitlök riven eller pressad
  • 1 dl olivolja
  • salt nymalen svartpeppar
  • 0.5 dl mynta finhackad
  • 1 st sparris knippe grön
  • 100 g halloumi i skivor
  • 1 st avokado
  • 2 st salladslökar skivade

Gör så här

1
Koka grynen enligt anvisning på förpackningen.

2
Vispa samman citronskal, citronsaft, honung, vitlök och olivolja. Smaka av med salt och peppar. Vänd ihop hälften av dressingen med grynen och myntan.

3
Bryt av nedre träiga delen på sparrisen, grilla eller stek sparris och halloumi några minuter. Skär dem i mindre bitar. Kärna ur, gröp ur och skär avokadon i bitar. Blanda gryn, sparris, halloumi, avokado och salladslök. Dekorera med myntablad och servera med resten av dressingen.


Kommentar:
Näringsvärde: Kcal 549, fett 35 g, kolhydrater 44 g, fibrer 9 g