Du behöver
- 4 prt kamutvete matvete eller helkorn
- 2 st citron det yttersta finrivna skalet
- 4 msk citronsaft nypressad
- 1 msk honung
- 0.5 st vitlök riven eller pressad
- 1 dl olivolja
- salt nymalen svartpeppar
- 0.5 dl mynta finhackad
- 1 st sparris knippe grön
- 100 g halloumi i skivor
- 1 st avokado
- 2 st salladslökar skivade
Gör så här
1
Koka grynen enligt anvisning på förpackningen.
2
Vispa samman citronskal, citronsaft, honung, vitlök och olivolja. Smaka av med salt och peppar. Vänd ihop hälften av dressingen med grynen och myntan.
3
Bryt av nedre träiga delen på sparrisen, grilla eller stek sparris och halloumi några minuter. Skär dem i mindre bitar. Kärna ur, gröp ur och skär avokadon i bitar. Blanda gryn, sparris, halloumi, avokado och salladslök. Dekorera med myntablad och servera med resten av dressingen.
Näringsvärde: Kcal 549, fett 35 g, kolhydrater 44 g, fibrer 9 g