Du behöver

  • 4 prt kornris
  • 2 st Ă€pplen gröna
  • citron (det yttersta gula)
  • 1 nĂ€ve lingon eller tranbĂ€r
  • 400 g blodkorv (eller blodpudding)
  • 8 st pilgrimsmussla (kan uteslutas), lösfrysta

Gör sÄ hÀr

1
Koka kornris efter paketets anvisning. Riv oskalade men sköljda Àpplen ner i fÀrdigt ris, blanda i citronskal och bÀr.

2
Skiva korven till Ätta portionsbitar och stek dem hetfrasiga utan smör pÄ dryg medelvÀrme. Ta upp, höj vÀrmen och halstra musslorna till fin ytfÀrg, ett par minuter pÄ varje sida.

3
Tips! Byt kornris mot bulgur eller matris.


Kommentar:
NÀringsvÀrde: Kcal 649, fett 23 g, kolhydrater 75 g, fibrer 9 g