Du behöver

  • 1 st purjolök späd
  • 2 st fänkålsstånd
  • 2 msk olivolja
  • 8 dl vatten
  • 2 st grönsaksbuljongtärningar
  • 1 dl crème fraîche
  • 0.5 st citron saft och finrivet skal
  • 8 st rågbröd tunna skivor grovt
  • 250 g keso naturell
  • rödbetsgroddar eller andra groddar
  • olivolja lite
  • salt och nymald vitpeppar

Gör så här

1
Ansa och strimla purjo och fänkål. Spara gärna lite fänkålstoppar till garnering. Fräs grönsakerna i oljan i en rymlig kastrull utan att de får färg.

2
Häll på vatten och lägg i buljongtärningar. Låt koka under lock på medelvärme i cirka 10 minuter.

3
Mixa slät med creme fraiche. Smaka av med citronsaft- och skal, salt och peppar.

4
Fördela keso och groddar på fyra brödskivor. Salta och peppra. Lägg ihop med resterande bröd och skär i trianglar.

5
Servera soppan med smörgås. Garnera gärna soppan med lite fänkålstoppar och några droppar olivolja.