Du behöver
- 1 st purjolök späd
- 2 st fänkålsstånd
- 2 msk olivolja
- 8 dl vatten
- 2 st grönsaksbuljongtärningar
- 1 dl crème fraîche
- 0.5 st citron saft och finrivet skal
- 8 st rågbröd tunna skivor grovt
- 250 g keso naturell
- rödbetsgroddar eller andra groddar
- olivolja lite
- salt och nymald vitpeppar
Gör så här
1
Ansa och strimla purjo och fänkål. Spara gärna lite fänkålstoppar till garnering. Fräs grönsakerna i oljan i en rymlig kastrull utan att de får färg.
2
Häll på vatten och lägg i buljongtärningar. Låt koka under lock på medelvärme i cirka 10 minuter.
3
Mixa slät med creme fraiche. Smaka av med citronsaft- och skal, salt och peppar.
4
Fördela keso och groddar på fyra brödskivor. Salta och peppra. Lägg ihop med resterande bröd och skär i trianglar.
5
Servera soppan med smörgås. Garnera gärna soppan med lite fänkålstoppar och några droppar olivolja.