Du behöver

  • 500 g kycklinglårfilé
  • olja att steka i
  • salt
  • nymalen svartpeppar
  • 8–12 skivor grovt surdegsbröd
  • 2 huvuden grönsallad
  • 2 dl turkisk yoghurt
  • 2 msk senap, gärna dijon

Gör så här

1
Skär kycklingen i munsbitar och stek i olja. Salta och peppra. Rosta brödet.

2
Skölj salladen och låt den rinna av ordentligt.

3
Klicka ut yoghurt på alla brödskivor, klicka på senap och bred ut i yoghurten med baksidan av en sked.

4
Lägg salladsblad på yoghurten och kyckling på hälften av bröden. Lägg övriga brödskivor ovanpå kycklingen som lock. Stick gärna i en avbruten grillpinne för att smörgåsen ska hålla sig fin till serveringen.


Kommentar:
Näringsvärde: Kcal 452, Fett 22 g, Kolhydrater 32 g, Fibrer 3 g.