Du behöver

  • 2 st sparris knippen
  • 2 st schalottenlökar
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1 st smör klick
  • 2 dl vitt vin
  • 7 dl vatten liter
  • 2 tsk salt
  • 1 nypa socker
  • 2 st hönsbuljongtärningar
  • 1 dl matlagningsgrädde
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 st gräslök en knippa

Gör så här

1
Hacka schalottenlök och fräs i en gryta i smör. Tillsätt vitlöken och låt den fräsa med i 1 minut. Strö över vetemjölet och rör ned.

2
Tillsätt vin, vatten och buljongtärningar och låt soppan koka upp.

3
Ansa sparrisen genom att skölja den och bryta av den träiga nedersta delen. Dela sparrisen, spara topparna till dekoration. Hacka gräslöken fint. Låt sparrisbitarna och hälften av gräslöken koka med i soppan i 5 minuter.

4
Tag kastrullen från värmen och mixa med stavmixer.Tillsätt grädden och resten av gräslöken och låt soppan bli het.

5
Servera med ett gott surdegsbröd.