Du behöver

  • 0.5 st purjolök mest det gröna
  • olja eller smör att steka i
  • 3 msk maizenaredning
  • 5 dl vatten
  • 3 dl matgrädde
  • 2 st buljongtärningar
  • 250 g sojabönor
  • 8 st småpotatisar kokta
  • 0.5 dl hackad dill
  • 600 g fiskfilé t ex torsk och lax
  • 2 dl skalade räkor

Gör så här

1
Skiva purjon och fräs i olja. Strö över maizenaredning och späd med vatten och grädde.

2
Smula i buljongtärningarna och koka upp under omrörning. Häll i sojabönorna och låt koka i tre minuter.

3
Dela potatisarna i bitar och lägg i såsen tillsammans med dillen. Skär fisken i tärningar och lägg i. Låt koka i cirka tre minuter till.

4
Tillsätt räkorna sist och låt dem bli varma.