Du behöver

  • 1 kg potatis
  • 2 dl (varm) mjölk
  • 1 tsk salt
  • 2 krm nymalen (svart)peppar
  • 400 g (baby)spenat
  • 1 tsk olivolja
  • 600 g (stor) strömmingsfilé
  • salt, svartpeppar
  • 1 finhackad röd chilifrukt
  • 1 dl ströbröd
  • smör till stekning
  • 2 dl tinade lingon
  • 2 msk flagad mandel

Gör så här

1
Skala och koka potatisen mjuk i saltat vatten, slå bort vattnet. Mosa potatisen, gärna med elvisp på lågt varv, och tillsätt mjölk lite i sänder till lagom konsistens. Smaka av med salt och peppar. Fräs spenaten hastigt i oljan tills den blivit blank och vänd ner den i moset.

2
Klipp bort ryggfenan från filéerna (det ska bli ett litet hål). Salta och peppra fiskarnas insida, strö på chilihack. Lägg samman filéerna parvis med skinnsidorna utåt och vänd flundrorna i ströbröd. Stek flundrorna på dryg medelvärme i lättbrynt smör, cirka 3 minuter på varje sida.

3
Blanda lingon med mandel och servera salladen till.