Du behöver
- 1 kg potatis
- 2 dl (varm) mjölk
- 1 tsk salt
- 2 krm nymalen (svart)peppar
- 400 g (baby)spenat
- 1 tsk olivolja
- 600 g (stor) strömmingsfilé
- salt, svartpeppar
- 1 finhackad röd chilifrukt
- 1 dl ströbröd
- smör till stekning
- 2 dl tinade lingon
- 2 msk flagad mandel
Gör så här
1
Skala och koka potatisen mjuk i saltat vatten, slå bort vattnet. Mosa potatisen, gärna med elvisp på lågt varv, och tillsätt mjölk lite i sänder till lagom konsistens. Smaka av med salt och peppar. Fräs spenaten hastigt i oljan tills den blivit blank och vänd ner den i moset.
2
Klipp bort ryggfenan från filéerna (det ska bli ett litet hål). Salta och peppra fiskarnas insida, strö på chilihack. Lägg samman filéerna parvis med skinnsidorna utåt och vänd flundrorna i ströbröd. Stek flundrorna på dryg medelvärme i lättbrynt smör, cirka 3 minuter på varje sida.
3
Blanda lingon med mandel och servera salladen till.