Du behöver

  • 100 g spenat
  • olivolja
  • 1 tsk röd chili, finhackad
  • 1 tsk citronskal, rivet
  • 1 tsk citronsaft
  • 1 dl majonnäs (se recept)
  • salt och svartpeppar
  • 12 ostron, öppnade och lossade
  • 2 msk pankoströbröd

Gör så här

1
Fräs spenaten i lite olivolja. Låt torka på hushållspapper. Krydda spenaten med chili och citron. Vänd ihop med majonnäsen.

2
Smaka av med salt och svartpeppar. Slå av vätskan från ostronen och täck varje ostron med spenat i ostronskalen.

3
Strössla över lite pankoströbröd och gratinera i övre delen av ugnen på grillvärme i några minuter tills ostronen är gyllene.


Kommentar:
Den som inte kan konsten att öppna ostron själv kan få hjälp i fiskdisken.