Du behöver

  • 0,5 dl mandelspån
  • 1 kg mjölig potatis
  • 1 msk smör
  • 1 tsk salt
  • 0,5 tsk svartpeppar
  • ca 2 dl (varm) mjölk
  • 0,5 dl hackad persilja
  • 3 grova morötter, skalade
  • 1 dl frysta lingon
  • 600 g strömmingsfilé
  • 2 msk dillklipp
  • 1 citron, det yttersta finrivna skalet
  • ca 1 dl ströbröd, smör

Gör så här

1
Rosta mandeln till lätt färg i het torr stekpanna. Passa noga, ta upp.

2
Skala potatisen, koka den riktigt mjuk i saltat vatten. Slå bort vattnet, mosa potatisen. Tillsätt smör, salt och svartpeppar. Blanda i mjölk lite i taget. Smaka av, blanda i persiljan.

3
Tunnskiva morötterna, koka dem al dente i saltat vatten. Låt rinna av och blanda med lingon och mandel. Droppa lite olivolja och citron på.

4
Klipp ryggfenan från fiskfiléerna, salta och peppra inuti. Fördela dill och citron i fiskarna och vänd i ströbröd. Stek i drygt medelvarm stekpanna med lite smör eller olja, 2–3 minuter på varje sida.


Kommentar:
Näringsvärde: Kcal 581, fett 25 g, kolhydrater 61 g, fibrer 5 g