Du behöver
- 0,5 dl mandelspån
- 1 kg mjölig potatis
- 1 msk smör
- 1 tsk salt
- 0,5 tsk svartpeppar
- ca 2 dl (varm) mjölk
- 0,5 dl hackad persilja
- 3 grova morötter, skalade
- 1 dl frysta lingon
- 600 g strömmingsfilé
- 2 msk dillklipp
- 1 citron, det yttersta finrivna skalet
- ca 1 dl ströbröd, smör
Gör så här
1
Rosta mandeln till lätt färg i het torr stekpanna. Passa noga, ta upp.
2
Skala potatisen, koka den riktigt mjuk i saltat vatten. Slå bort vattnet, mosa potatisen. Tillsätt smör, salt och svartpeppar. Blanda i mjölk lite i taget. Smaka av, blanda i persiljan.
3
Tunnskiva morötterna, koka dem al dente i saltat vatten. Låt rinna av och blanda med lingon och mandel. Droppa lite olivolja och citron på.
4
Klipp ryggfenan från fiskfiléerna, salta och peppra inuti. Fördela dill och citron i fiskarna och vänd i ströbröd. Stek i drygt medelvarm stekpanna med lite smör eller olja, 2–3 minuter på varje sida.
Näringsvärde: Kcal 581, fett 25 g, kolhydrater 61 g, fibrer 5 g