Du behöver

  • 1 kg småpotatis
  • 500 g fiskfilé, t ex kolja eller torsk
  • 1 dl ströbröd
  • 1 tsk salt
  • smör och olja att steka i
  • 500 g räkor med skal
  • 75 g smör
  • 1 dl gräslök, finhackad
  • 1 dl dill, finhackad
  • 1 dl persilja, finhackad
  • 0,5 dl hett vatten
  • 4 citronklyftor

Gör så här

1
Koka potatisen. Torka fiskfiléerna med hushållspapper. Blanda ströbröd och salt och vänd fisken i blandningen. Stek i smör och olja, ett par minuter på var sida.

2
Skala räkorna. Smält smöret i en kastrull, blanda ner örterna och låt örtsmöret brynas lätt och blanda i vattnet. Blanda med den nykokta potatisen.

3
Servera fisken med potatisen. Toppa med räkor och servera citronklyftor till att pressa över.


Kommentar:
Näringsvärde: Kcal 480, Fett 19 g, Kolhydrater 36 g, Fibrer 3 g