Du behöver
- 1 st purjolök
- smör till stekning
- 1 st burk fiskbullar i hummersås
- 100 g västerbottensost riven
Majssnacks
2 st majskolvar färdigkokta
2 msk rapsolja
1 msk saft av citron
salt och peppar
Gör så här
1
Sätt ugnen på 225 grader. Ansa och skiva purjon mycket tunt. Fräs den mjuk i smör och bred ut i botten av en ugnssäker form, eller i fyra portionsformar.
2
Fördela fiskbullarna med sås på purjon och strö över ost. Gratinera i mitten av ugnen i 10–15 minuter tills de har fått fin färg.
3
Skiva under tiden majsen tunt med en vass och kraftig kniv. Vänd runt med olja, citron, salt och peppar. Garnera eventuellt med lite tunnskuren purjoblast.
Näringsvärde: Kcal 493, Fett 28 g, Kolhydrater 37 g, Fibrer 6 g