Du behöver
- 4 st fänkålsstånd skurna i ca 3 cm tjocka klyftor, spara vipporna till garnering
- 1 st chilifrukt torkad
- havssalt
- svartpeppar
- 0.5 st vitlöksklyfta
- 6 msk olivolja extra virgin
- 1 st citron skal och saft
- 25 g parmesanost
Gör så här
1
Koka fänkålen i saltat vatten 4–5 minuter tills den börjar bli mjuk. Låt rinna av och ånga torr. Grilla den sedan 2–3 minuter på varje sida, tills den är lätt bränd.
2
Stöt chili i en mortel tillsammans med en rejäl nypa havssalt och svartpeppar.
3
Tillsätt vitlöken och stöt till en krämig pasta.
4
Rör varsamt ner olivolja, citronskal och citronsaft och häll över blandningen i en stor skål. När fänkålen är färdig läggs den i dressingen. Riv över parmesanost. Garnera med de sparade fänkålsvipporna.
Recept från någon av kokböckerna: “Jamie grillar”, “BBQ” och “Fixa grillen”.