Du behöver

  • 600 g fläskkött (t ex bog, karré eller skinka)
  • 1 dl kinesisk soja
  • 1 tsk curry
  • 1 tsk paprikapulver
  • 2 st lökar stora gula
  • smör att steka i
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 msk majsena

Gör så här

1
Marinera köttet i soja och kryddor i minst två timmar.

2
Hacka löken och stek den några minuter i smör i en gryta. Lägg i köttet och marinaden i grytan.

3
Fyll på med vatten så att det precis täcker köttet. Låt koka cirka 1 timme tills köttet är mört. Rör ut majsenamjölet i lite grädde och rör sedan ner i grytan. Rör också i resten av grädden och låt grytan puttra några minuter till så att den tjocknar lite.

4
Servera med kokt potatis och en grönsallad.


Kommentar:
Köttet ska marineras i två timmar innan tillagning.
Tillbehör: kokt potatis och grönsallad
Detta är ett läsarrecept från Unni Johansson i Vänersborg.