Du behöver
- 125 g mascarpone
- 125 ml vispgrädde
- 3 msk lemon curd
- 1 st citron det yttersta finrivna skalet
Lag
0.5 dl koncenterad lättdryck citron lime eller citronsaft, något utspädd
0.5 dl limoncello
4 st savoiardikex
Gör så här
1
Vispa samman mascarpone, vispgrädde och lemon curd tills krämen bildar mjuka toppar, vispa sedan i citronskalet.
2
Blanda lättdryck och limoncello i en skål. Använd endast lättdryck (eller stark citronsaft) för en barnvänligare version.
3
Ta fram fyra glas eller skålar. Bryt itu kexen och vänd dem i citronlagen och bottna glasen med de doppade kexen. Skeda över mascarponekrämen och ställ i kylskåp till servering.
4
Pudra över florsocker och riv över citronskal före servering.
Vid servering: 1 citron, det yttersta finrivna skalet och florsocker
Förutom tillagningstiden tillkommer kyltid.