Du behöver

  • 1 stort blomkålshuvud (500 g)
  • i buketter
  • olivolja
  • 1 zucchini (400 g) tärnad
  • 2 vitlöksklyftor, hackade
  • 1 förpackning frysta sojabönor (250 g)
  • smör
  • salt
  • 1 citron det yttersta gula skalet, rivet + 1 msk pressad
  • nymalen svartpeppar
  • 1 ask krasse
  • Polenta
  • 5 dl vatten
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 1 dl polenta
  • 1 msk olivolja
  • 1 dl västerbottensost
  • salt och nymalen svartpeppar

Gör så här

1
Sätt ugnen på 175 grader. Bryn blomkålen och lägg på ett fat, sätt in i ugnen i 12–15 minuter så att den blir mjuk.

2
Fräs zucchinin hastigt i olivoljan så att den får lite färg.

3
Smörfräs bönorna i 4–5 minuter så de blir mjälla och goda, salta. Blanda blomkål, zucchini och bönor i stekpannan. Vänd i citronskal, saft och klippt krasse. Smaka av med salt och svartpeppar.

4
Koka upp vatten och buljongtärning. Rör i polentan och koka försiktigt i cirka en kvart, rör om då och då, det ska bli som en gröt. Tillsätt olivolja och ost, smaka av med salt och nymalen svartpeppar. Servera till grönsakspytten.