Du behöver

  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • 11 dl vatten
  • 750 g (ca 3 st) färsk broccoli
  • 2 hackade vitlöksklyftor
  • saften av 1/2–1 citron
  • salt och vitpeppar
  • Mackor
  • ca 250 g skalade räkor i lag
  • 200 g fetaost i bit
  • 2–3 msk lätt-creme fraiche
  • vitpeppar
  • 1 strimlad gemsallad
  • 4 grova portionsbröd

Gör så här

1
Koka upp buljongtärningar med vatten i en rymlig kastrull. Plocka 1 deciliter små buketter från broccolin, ställ åt sidan så länge. Skär resten av broccolin i bitar, även stocken.

2
Koka buketterna i cirka 1 minut i buljongen. Ta upp med hålslev, skölj i kallt vatten.

3
Lägg broccolin med vitlök i den kokande buljongen, koka i 3–5 minuter tills den precis mjuknat. Mixa soppan slät. Smaka av med citronsaft, salt och peppar. Späd eventuellt med extra vatten. Lägg i buketterna precis innan servering.

4
Häll av lagen från räkorna. Hacka dem och lägg i en bunke. Smula i fetaost. Mosa ihop med creme fraiche. Peppra. Fördela röran mellan bröden och lägg på gemsallad. Servera mackorna till soppan.


Kommentar:
Näringsvärde: Kcal 520, Fett 28 g, Kolhydrater 24 g, Fibrer 6 g