Du behöver
- Citronette
- 1 msk grovkornig dijonsenap
- 1 msk saft av citron
- 2 msk olivolja
- skalet av 1/2 citron
- salt och peppar
- 1 stor endiv
- 2 dl urkärnade svarta oliver (t ex kalamata)
- 1 bit skinn- och benfri kallrökt lax (100 g)
- färsk körvel
Gör så här
1
Rör ihop senap och citronsaft till citronetten. Droppa i oljan under omrörning. Smaka av med citronskal, salt och peppar.
2
Ansa och halvera endiven. Skär bort den grova, beska stocken. Strimla endiven. Häll av lagen från oliverna och lägg dem på en skärbräda. Täck med ett bakplåtspapper och banka dem med en kavel.
3
Blanda endivstrimmel och oliver i en skål. Krama in citronetten. Skär laxen i små bitar. Plocka blad av örter. Vänd ner lax och körvelblad i endivsalladen.
4
Arrangera allt på assietter. Garnera med extra körvel och till exempel färska lagerblad om du har.