Du behöver

  • 900 g kycklingben från Kronfågel
  • 1 st squash
  • 2 st paprikor i olika färger
  • 2 st gula lökar
  • olja

Marinad:

1 dl teriyakisås
1.5 msk ingefära färskriven
2 tsk flytande honung
1 msk sesamfrön

Tillbehör:

ris
sallad

Gör så här

1
Blanda samman marinaden. Blanda kycklingbenen med marinaden i en plastpåse en stund. Skär squash i skivor, paprika i mindre bitar och skalad lök i klyftor. Lägg kycklingbitarna i en bakpappersklädd plåt. Strö över sesamfrön. Stek i 200° C i ca 15 minuter. Ta ut plåten och lägg grönsakerna runt om. Ringla över olja och blanda med grönsakerna. Krydda med salt och peppar. Stek ytterligare i ca 20 min. Servera med kokt ris och extra teriyakisås.

2

3
Smaklig måltid!