Du behöver
- 3 st vitlöksklyftor
 - 2 msk olivolja
 - 400 g krossade tomater
 - 1 dl vitt vin eller 1 dl vatten + 2 msk vitvinsvinäger
 - 0.5 st grönsaksbuljongtärning
 - 1 msk honung
 - salt och nymalen svartpeppar
 - 1 dl oliver urkärnade
 - 2 msk kapris
 - 3 msk basilika hackad färsk
 - 500 g falukorv i skivor
 - 4 prt potatismos
 
Gör så här
1
                1 Hacka vitlöken och fräs den på låg värme i olivoljan 4–5 minuter utan att den får färg.
            
2
                2 Höj värmen och tillsätt tomater, vin, buljongtärning och honung. Låt småkoka i cirka 15 minuter. Salta och peppra
            
3
                3 Blanda i oliver, kapris och basilika och låt koka ytterligare någon minut.
            
4
                4 Stek falukorven i torr stekpanna, servera till tomatsåsen. Servera potatismos till.
            

                            
                            
                            









                            
                            
                            
        
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            











                            
                            
                            







                            
                            
                            








Näringsvärde
Kcal 548, Fett 34 g, Kolhydrater 41 g, Fibrer 5 g