Du behöver

  • 1 gul lök
  • 2 vitlökslyftor
  • 1 msk matolja
  • 1/2 kilo majskorn
  • 1 buljongtärning
  • 7 dl vatten
  • 1 dl matlagningsgrädde
  • HET SÅS
  • 1 1/2 dl lätt-creme fraiche
  • 1 msk sambal oelek
  • örtsalt

Gör så här

1
1. Hacka löken, fräs i olja i stor kastrull eller gryta tills den är genomskinlig.

2
2. Rör ner majskornen och låt fräsa med någon minut.

3
3. Tillsätt buljongtärning och vatten, låt puttra 10 minuter.

4
4. Rör ihop den heta såsen: Blanda creme fraiche med sambal oelek och smaka av med örtsalt.

5
5. Mixa soppan ganska slät. Låt koka upp igen och rör i grädden.

6
6. Servera med den heta såsen och eventuellt ett gott bröd.


Kommentar:
En mättande och mild soppa som med fördel serveras med en klick het sås.

269 KCAL PER PORTION
E% 10 procent protein, 47 procent fett, 43 procent kolhydrater

Färska majskolvar är också goda att njuta som de är,
kokta med en klick smör. Har du mycket färsk majs hemma kan du med fördel frysa in en del. När du väljer majs, titta efter riktigt grön blast.