Du behöver

  • 1 purjolök
  • 5 stora potatisar
  • 1/2 zucchini
  • 1 msk matolja
  • 2 vitlöksklyftor
  • 10 dl vatten
  • 3 dl mjölk
  • 2 hönsbuljongtärningar
  • 1 tsk torkad timjan
  • 50 g färskost light
  • salt och peppar
  • Laxmacka
  • 300 g varmrökt lax i bit
  • 50 g färskost light
  • 1/2 dl finskuren gräslök
  • 1–2 tsk saft av citron
  • alfalfagroddar
  • 4 mjuka, dubbla, grova bröd

Gör så här

1
1 Skiva purjon tunt. Skär potatisen i små bitar. Skiva zucchinin.

2
2 Fräs allt i oljan i en rymlig kastrull i någon minut. Tillsätt vatten, mjölk, buljongtärningar och timjan.

3
3 Låt soppan koka tills potatisen är mjuk, i cirka 10 minuter.

4
4 Plocka bort skinn och eventuella ben från laxen. Rör ihop den med färskost och gräslök. Smaka av med citronsaft, salt och peppar. Lägg röra och groddar mellan bröden.

5
5 Lägg i färskost i soppan och mixa den slät. Salta och peppara.


Kommentar:
Näringsvärde:
Kcal 491, Fett 21 g, Kolhydrater 42 g, Fibrer 6 g