Du behöver
- 1 purjolök
 - 5 stora potatisar
 - 1/2 zucchini
 - 1 msk matolja
 - 2 vitlöksklyftor
 - 10 dl vatten
 - 3 dl mjölk
 - 2 hönsbuljongtärningar
 - 1 tsk torkad timjan
 - 50 g färskost light
 - salt och peppar
 - Laxmacka
 - 300 g varmrökt lax i bit
 - 50 g färskost light
 - 1/2 dl finskuren gräslök
 - 1–2 tsk saft av citron
 - alfalfagroddar
 - 4 mjuka, dubbla, grova bröd
 
Gör så här
1
                1 Skiva purjon tunt. Skär potatisen i små bitar. Skiva zucchinin.
            
2
                2 Fräs allt i oljan i en rymlig kastrull i någon minut. Tillsätt vatten, mjölk, buljongtärningar och timjan.
            
3
                3 Låt soppan koka tills potatisen är mjuk, i cirka 10 minuter.
            
4
                4 Plocka bort skinn och eventuella ben från laxen. Rör ihop den med färskost och gräslök. Smaka av med citronsaft, salt och peppar. Lägg röra och groddar mellan bröden.
            
5
                5 Lägg i färskost i soppan och mixa den slät. Salta och peppara.
            

                            
                            
                            









                            
                            
                            
        
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            











                            
                            
                            







                            
                            
                            








Näringsvärde:
Kcal 491, Fett 21 g, Kolhydrater 42 g, Fibrer 6 g