Du behöver

  • 2 st aubergine
  • 1 pkt halloumi (250 g)
  • 1 st ägg
  • majsströbröd
  • smör och olja att steka i

Gör så här

1
Sätt ugnen på varmluftsgrill 275 grader (saknar du varmluft, välj grill 250 grader).

2
Skala auberginen och skär den på längden i 1/2 centimeter tjocka skivor. Lägg skivorna på papprad plåt. Grilla/torka dem i 5 minuter. Vänd på skivorna och grilla i 5 minuter till. Skär osten i tunna skivor, en till varje aubergineskiva. Lägg osten i ena änden av auberginen, vik över auberginen och tryck till.

3
Vänd varje klämma först i uppvispat ägg och sedan i ströbrödet. Salta sparsamt. Hit kan rätten förberedas. Paneringen vinner på att ligga och torka lite.

4
Stek aubergineklämmorna i smör och olja tills de fått fin färg.

5
Servera genast.


Kommentar:
Läsarrecept från Vanja Burlin, Sundsvall