Du behöver
- 2 st aubergine
- 1 pkt halloumi (250 g)
- 1 st ägg
- majsströbröd
- smör och olja att steka i
Gör så här
1
Sätt ugnen på varmluftsgrill 275 grader (saknar du varmluft, välj grill 250 grader).
2
Skala auberginen och skär den på längden i 1/2 centimeter tjocka skivor. Lägg skivorna på papprad plåt. Grilla/torka dem i 5 minuter. Vänd på skivorna och grilla i 5 minuter till. Skär osten i tunna skivor, en till varje aubergineskiva. Lägg osten i ena änden av auberginen, vik över auberginen och tryck till.
3
Vänd varje klämma först i uppvispat ägg och sedan i ströbrödet. Salta sparsamt. Hit kan rätten förberedas. Paneringen vinner på att ligga och torka lite.
4
Stek aubergineklämmorna i smör och olja tills de fått fin färg.
5
Servera genast.
Läsarrecept från Vanja Burlin, Sundsvall