Du behöver
- 4 äggvitor
 - 2 1/2 dl (225 g) strösocker
 - 1 msk koncentrerad svartvinbärssaft
 - 2-3 droppar röd hushållsfärg
 
Gör så här
1
                Värm ugnen till 100 grader.
            
2
                Elvispa vitor till fasta toppar (viktigt med helt ren skål och visp). Vispa i hälften av sockret mastskedsvis. Vänd i resten försiktigt med stor sked.
            
3
                Blanda saft och färg, vik in blandningen i marängsmeten till ojämna stråk med några få, stora tag.
            
4
                Matskedsklicka 12-15 bollar väl åtskiljs på plåtpapper. Grädda i ugnens nedre del 2  1/2 -3 timmar tills marängenr är fjäderlätta och genomtorra, och lätt lossas från pappret. Låt svalna. Förvara torrt, i rumstemperatur. Håller minst en vecka.
            

                            
                            
                            









                            
                            
                            
        
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            











                            
                            
                            







                            
                            
                            








Observera att gräddningen tar cirka 3 timmar.