Du behöver

  • 500 g morötter
  • 1 gul lök
  • 2 dl röda linser
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • 8 dl vatten
  • 1 apelsin eller lite outspädd apelsinjuice
  • 3-4 dl havremjölk
  • ev. en skvätt havregrädde
  • 1 tsk curry
  • en nypa malen muskotnöt
  • salt, svartpeppar

Gör så här

1
1. Finhacka löken. Hetta upp lite olja i en kastrull och fräs löken mjuk tillsammans med curryn.

2

3
2. Skala och slanta morötterna och lägg i dem tillsammans med buljongtärningarna, linser och vatten och låt soppan koka upp. Sänk sedan värmen och låt det puttra i drygt en kvart.

4

5
3. Skala och skär apelsinen i mindre bitar. Lägg apelsinbitarna i kastrullen och mixa soppan slät. Späd soppan med så mycket havremjölk du tycker ger lagom konsistens. Smaka av med salt och peppar och en gnutta muskotnöt.


Kommentar:
Läs mer på Sara Rudenmos blogg: http://veganvrak.blogspot.com