Du behöver
- 500 g morötter
- 1 gul lök
- 2 dl röda linser
- 2 grönsaksbuljongtärningar
- 8 dl vatten
- 1 apelsin eller lite outspädd apelsinjuice
- 3-4 dl havremjölk
- ev. en skvätt havregrädde
- 1 tsk curry
- en nypa malen muskotnöt
- salt, svartpeppar
Gör så här
1
1. Finhacka löken. Hetta upp lite olja i en kastrull och fräs löken mjuk tillsammans med curryn.
2
3
2. Skala och slanta morötterna och lägg i dem tillsammans med buljongtärningarna, linser och vatten och låt soppan koka upp. Sänk sedan värmen och låt det puttra i drygt en kvart.
4
5
3. Skala och skär apelsinen i mindre bitar. Lägg apelsinbitarna i kastrullen och mixa soppan slät. Späd soppan med så mycket havremjölk du tycker ger lagom konsistens. Smaka av med salt och peppar och en gnutta muskotnöt.
Läs mer på Sara Rudenmos blogg: http://veganvrak.blogspot.com