Du behöver
- 2 st ägg
- 2 dl strösocker
- 1 dl Ljummet vatten
- 2 dl vetemjöl
- 2 tsk bakpulver
- ströbröd till formen
Glasyr
1 st äggula
1 dl strösocker
100 g smör
2.5 tsk vaniljsocker
Topping
riven kokos
Gör så här
1
Vispa ägg och socker pösigt. Rör ner vatten och mjöl blandat med bakpulver.
2
Häll smeten i en smord och bröad form och grädda i 175 grader cirka 35 minuter.
3
Låt kakan svalna lite. Gör glasyren genom att värma alla ingredienserna och röra tills smöret smält och sockret löst sig helt.
4
Tryck ner små gropar med fingrarna i kakan. Häll glasyr i hålen och bred ut resten över kakan med en smörkniv.
5
Strö kokos över och låt kakan svalna före servering.
Läsarrecept från Anna-Lisa Axelsson, Karlstad