Du behöver
- 500 g färskpotatis helst små
- 400 g knippmorötter i stavar
- 2.5 st knipplökar
- 1.5 st köttbuljongtärning
- 1 tsk timjan
- 2 st lagerblad
- 500 g korv (chorizo, bratwurst eller lammkorv)
- matolja lite
- salt och peppar
- persilja hackad, rikligt tilltaget
- riven pepparrot
Gör så här
1
Dela potatisen i bitar vid behov. Lägg i kastrull med morötterna och klyftor av lökarnas knölar. Spara stjälkarna strimlade.
2
Häll på vatten så det nästan täcker, tillsätt buljong, timjan och lagerblad. Koka rotfrukterna mjuka i 10–12 minuter.
3
Skiva korven och stek den i en gnutta olja. Salta och peppra grytan, lägg i korven, de strimlade lökstjälkarna och persiljan. Servera med riven pepparrot.
Näringsvärde: Kcal 535, Fett 31 g, Kolhydrater 40 g, Fibrer 5 g