Du behöver

  • 500 g färskpotatis helst små
  • 400 g knippmorötter i stavar
  • 2.5 st knipplökar
  • 1.5 st köttbuljongtärning
  • 1 tsk timjan
  • 2 st lagerblad
  • 500 g korv (chorizo, bratwurst eller lammkorv)
  • matolja lite
  • salt och peppar
  • persilja hackad, rikligt tilltaget
  • riven pepparrot

Gör så här

1
Dela potatisen i bitar vid behov. Lägg i kastrull med morötterna och klyftor av lökarnas knölar. Spara stjälkarna strimlade.

2
Häll på vatten så det nästan täcker, tillsätt buljong, timjan och lagerblad. Koka rotfrukterna mjuka i 10–12 minuter.

3
Skiva korven och stek den i en gnutta olja. Salta och peppra grytan, lägg i korven, de strimlade lökstjälkarna och persiljan. Servera med riven pepparrot.


Kommentar:
Näringsvärde: Kcal 535, Fett 31 g, Kolhydrater 40 g, Fibrer 5 g