Du behöver
- 2 dl spritade bondbönor
- en mix av säsongens grönsaker,
- t ex ca 400 g sockerärter, polkabetor eller gulbetor och klyftade tomater
- olja att steka i
- salt och nymortlad svartpeppar
- lite parmesanost att hyvla över
Gör så här
1
Gör i ordning grönsakerna. Dela bondbönorna och ta bort den lilla hinnan, skala rödbetorna,och klyfta tomaterna.
2
Fräs betorna i olja (undvik röda rödbetor då de saftar av sig mer än gula och polkarandiga). När betorna nästan är klara tillsätter du bondbönor, sockerärter och tomater. Salta och peppra.
3
Ska salladen serveras som tillbehör låter jag smakerna vara neutrala, som enbart sallad blir det jättegott om du steker med lite torkad oregano. Arrangera grönsakerna på ett fat och hyvla över parmesan.
Recept från boken “Sommarmat” (Norsdtedts).