Du behöver
- 1 ägg
- 3/4 dl (rå)strösocker
- 2 dl mjölk
- 1 tsk vaniljsocker
- 1/2 dl kyld balsamvinäger
- 1 1/2 dl kyld vispgrädde
- 1 dl strimlade torkade, kylda fikon eller katrinplommon
- (färsk frukt till garnering)
Gör så här
1
(El)vispa ägg och socker i liten rostfri kastrull, vispa i mjölken och hetta upp under ständig omrörning tills krämen bubblat sig tjock. Vispa i vaniljsockret. Kyl.
2
Häll äggkräm, balsamvinäger och grädde i glassmaskinen med fruset kylblock. Låt maskinen jobba och strö i fikonen efter omkring 15 minuter. Servera till grönmögelost, portvin och kex, eller frys in.
3
Tips! Byt strösockret mot muscovadosocker för ökad arom.
Du behöver
-
ingredients does not have any rows