Du behöver

  • 425 g rabarber strimlade
  • 1 3/4 dl vatten
  • 2.5 dl strösocker
  • 1.5 dl citron det yttersta gula skalet, rivet
  • 5 st äggulor
  • 1 3/4 dl florsocker
  • 425 g mascarpone
  • 3-4 cl starkt Earl Grey-te
  • 35 st savoyardikex

Till servering:

rabarber
50 g vit choklad

Gör så här

1
Koka upp strimlade rabarber, vatten och socker i en kastrull och låt sjuda cirka 10 minuter eller tills rabarbern kokat mjuk. Rör ner citronskal, ställ kastrullen åt sidan och låt svalna.

2
Vispa äggulor och florsocker vitt och pösigt. Tillsätt mascarpone och vispa till en slät smet.

3
Brygg ett riktigt starkt te och låt svalna. Varva mascarpone­smeten, rabarberkompott och kex som hastigt doppas i det starka teet i en form. Avsluta med ett lager mascarponesmet, täck med plastfilm och låt stå i kylskåp i 6–8 timmar, gärna längre.

4
Riv vit choklad över tiramisun strax före servering och dekorera eventuellt med rabarbertrådar som du får genom att skala rabarbern med en potatisskalare.

5
Tips! Gör gärna tiramisun redan dagen före så kommer den att bli ännu saftigare och godare.


Kommentar:
Tid: 1 timme + tid för svalning.
Tiramisu görs normalt sett med smakerna kaffe och kakao, men här gör vi den härligt somrig med hjälp av rabarberkompott och Earl Grey.