Du behöver

  • PAJDEG:
  • 1,5 dl vetemjöl
  • 1 dl grahamsmjöl
  • 50 g smör
  • 1 dl mini fraiche
  • FYLLNING:
  • 100 g broccoliknoppar
  • 50 g halloumiost, fint riven
  • 50 g champinjoner, skivade
  • 15 cm purjolök, fint strimlad
  • 2 morötter, fint rivna
  • 2 stora ägg
  • 1,5 dl mellanmjölk, eventuellt laktosfri
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 1 msk pressad citron
  • 0,5 tsk cayennepeppar
  • 0,5 tsk torkad timjan
  • salt och svartpeppar
  • ATT SERVERA TILL:
  • 100 g valfri sallad
  • 8 cocktailtomater, delade

Gör så här

1
1. Sätt ugnen på 225 grader. Blanda ingredienserna till pajdegen, tryck ut den i en pajform och förgrädda cirka 10 minuter.

2

3
2. Koka broccoliknopparna i lite vatten några minuter. Fördela osten i botten, sedan svamp och purjolök ovanpå. Lägg broccoliknopparna i mitten och morötterna runt om.

4

5
3. Vispa ihop ägg och mjölk och tillsätt vitlök, citron och kryddor. Häll det över pajen och grädda cirka 25 minuter eller tills äggblandningen har stelnat.


Kommentar:
352 kcal per portion
E%: 43 procent fett, 39 procent kolhydrater, 18 procent protein